top of page

Insights

Welke kleuren horen bij jouw persoonlijkheid 

Bij medewerkers en teams die hun eerste stappen zetten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zelfinzicht, maak ik regelmatig gebruik van het Insights Discovery Model. Het is gebaseerd op de bekende begrippen van Carl Jung, zoals extravert/introvert, denken/voelen en intuïtie/waarnemen. Insights heeft de psychologische types van Jung vertaald naar een eenvoudig model met 4 basiskleuren, gelinkt aan persoonlijke eigenschappen die ieder mens in zichzelf herkent. Het Insights instrument maakt aan de hand van een vragenlijst een toegankelijk en prettig leesbaar profiel van iemands persoonlijke talenten en voorkeursstijlen ten aanzien van taakopvatting, samenwerking, verkoop en communicatie. Medewerkers, ook gevorderden op het gebied van zelfinzicht, zijn altijd weer enthousiast over hoe accuraat en treffend Insights hun persoonlijkheid omschrijft. 

Werkwijze

Ik gebruik Insights om de leden van het team op een directe en respectvolle manier in gesprek te brengen over elkaars kwaliteiten en stijl van onderlinge samenwerking. Het is een effectieve en dynamische methode voor teams die elkaar beter willen leren kennen, die hun samenwerking een nieuwe impuls willen geven. 

De ervaring leert dat een teamdagdeel met Insights een investering is die veel energieke impulsen geeft en de samenwerking versoepelt. Het team zal er nog lang de vruchten van plukken. Insights maakt ook de dynamiek en de cultuur van het team inzichtelijk, waardoor de teamleden gaan zien waar ze elkaar nog meer kunnen aanvullen en versterken in de samenwerking. Insights biedt daarbij een mooi kader om de sterke kanten, de zwakke plekken én de groeipotenties van een team helder in beeld te krijgen.

bottom of page