Training gebaseerd op de principes vanuit de Mindfulness Based Stress Reduction Training

Veel mensen ervaren hun werk als een plek waar nooit rust is. Er is een doorlopende activiteit van lijstjes die af moeten, mensen die wat van je willen, e-mails en telefoontjes die beantwoord moeten worden. Zelfs de pauzes zijn vaak nog gevuld met lunchvergaderingen of collegiaal overleg. En omdat de digitale wereld zich niets aantrekt van formele werktijden of werkplekken, kunnen er tot ver in de avond berichten binnenkomen.

Onze bezieling dooft langzaam uit. Heel lang kan dit voor onszelf verborgen blijven, ook omdat iedereen het zo lijkt te doen en we hopen dat het vanzelf wel een keer rustiger wordt, totdat we beseffen dat de verlossing niet van buitenaf gaat komen en dat we onze onrust slechts zelf kunnen doorbreken.

 

Wat mindfulness kan doen

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde methode (*) van meditatie- en aandachtsbeoefening, die ingezet kan worden om spanningsvolle patronen te doorbreken en rust en aandacht in jezelf terug te vinden. Mindfulness geeft je concrete handvatten om je aandacht te verbreden en je zintuigen aan te scherpen. Je wordt ‘wakker’ in jezelf, in je werk en in je contact met de mensen om je heen. Daardoor ontwikkel je meer geduld, concentratie en evenwichtigheid. Je bent beter in staat om je werk vanuit rust en ontspanning vorm te geven. Je wordt zowel effectiever als vriendelijker.

 

Onze trajecten

Wij onderscheiden ons daarbij doordat we traditionele meditatievormen afwisselen met lichaamswerk en doordat we de mensen niet alleen bij hun rust maar ook bij hun bezieling brengen.

Het basistraject bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur in of buiten het bedrijf op een rustgevende plek. In dit traject krijgen medewerkers ook concrete opdrachten om thuis en op het werk mee te oefenen.

Wil je meedoen met een van de trainingen van ITIP?

Neem dan contact met me op.

 

(*) Divers wetenschappelijke onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness training een positief effect heeft op chronische pijn en allerlei somatische en psychische klachten, waaronder depressie. Verder is uit recent onderzoek gebleken dat een mindfulnessinterventie een veilige, efficiënte en integrale benadering is om symptomen van stress aanzienlijk te verminderen (Praisman, 2008).

 

Mindfulness

"Had ik vroeger op school maar zulke leraren gehad!"

"Je droeg bij aan een prettige en open sfeer aan de training, de deelnemers

voelden zich veilig genoeg om hun gevoelens te delen"

"Sandra deed het niet goed maar uitstekend"

© 2018 Verbeek Training en Coaching KVK 54166586